Plaatselijk afvallen
Op een verantwoorde wijze afvallen

Koolhydraatarm Dieet

De laatste tijd hoor je steeds meer over het koolhydraatarm dieet. Dat is ook niet zo heel raar, want met een koolhydraatarme levensstijl kun je relatief snel afvallen en het is niet moeilijk vol te houden.
 

Wat is een koolhydraatarm dieet?

 
Koolhydraten zitten in bijna al ons dagelijkse voedsel. Koolhydraten zijn niet slecht, het lichaam heeft ze nodig om om te zetten in energie. Het word omgezet in glucose, insuline zorgt dan ervoor dat de glucose verspreid word over het lichaam en verdeelt word over de cellen en die cellen halen er weer energie uit. Hoe meer glucose, hoe meer insuline. De cellen kunnen een beperkte hoeveelheid glucose opslaan. Het overschot van glucose word dan opgeslagen in de vetcellen, deze kunnen een onbeperkte hoeveelheid glucose opslaan. Dit betekent dus dat als je teveel koolhydraten eet, dit word opgeslagen in vetcellen, wat als resultaat geeft dat men aankomt.
 
Bij een koolhydraatarm dieet moet je de inname van koolhydraten beperken. Om energie te krijgen gaat je lichaam over in het verbranden van overtollig lichaamsvet i.p.v. koolhydraten, wat resulteert in gewichtsverlies.
 
Omdat je lichaam altijd energie nodig heeft zul je dus vanzelf vet gaan verbranden, zelfs zonder extra lichaamsbeweging.
 

Waarom een koolhydraatarm dieet?

 
Een koolhydraatarm dieet is de perfecte keus als je wil afvallen, maar toch lekker wil blijven eten. Je kunt in principe zoveel eten als je wil (teveel is nooit goed), je hoeft jezelf niet uit te hongeren, zolang je maar de juiste koolhydraatarme producten eet. Er zijn genoeg lekkere en gezonden koolhydraatarme recepten te vinden waarmee je gegarandeerd 1-2 kilo per week zult afvallen.
 
Met een receptenboek met koolhydraatarme recepten maak je het jezelf helemaal makkelijk, je weet dan precies wat je allemaal kunt eten en je leert dan ook welke producten er allemaal koolhydraatarm zijn. Na enkele weken weet je precies wat je wel en niet mag eten en dan word het samenstellen van lekkere gerechten steeds simpeler.

Geef een reactie

Wat is overgewicht?

BMI berekenen

 

Kalender

december 2022
M D W D V Z Z
« mei    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031