Plaatselijk afvallen
Op een verantwoorde wijze afvallen

Wat is buikvet?

Buikvet is vetweefsel in de buikholte, wat zeer actief is. Buikvet is een typisch voorbeeld van plaatselijk vet, iemand met veel buikvet (een dikke buik) hoeft verder helemaal niet zo dik te zijn.

Oorzaken buikvet

Buikvet kan meerdere oorzaken hebben. Zodra er meer energie (calorieën) binnenkomt dan er wordt verbrandt is de buik bij de meeste mensen een van de eerste plaatsen waar dit wordt opgeslagen als vet. Ook het stresshormoon cortisol heeft een grote invloed op het ontstaan van buikvet.

Kwijtraken buikvet

Wat kun je nou doen aan dat buikvet? Er is geen wondermiddel waarmee je direct van je buikje afkomt, maar er zijn zeker manieren om er wat aan te doen:

Neem niet meer calorieën tot je dan nodig, op deze manier zorg je ervoor dat er geen nieuw buikvet aangemaakt wordt. (klik hier om jouw dagelijkse calorie behoefte te berekenen)

  • Zorg voor zo min mogelijk stress, het stresshormoon cortisol zorgt voor buikvet
  • Eet gezond, dit klinkt misschien logisch, maar gezonde voeding levert een grote bijdrage aan een gezond lichaam
  • Beweeg genoeg, bewegen is de basis van het afvallen

Risico’s buikvet

Buikvet verhoogd de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, longaandoeningen en andere ziektes. Het is dus erg belangrijk om hier wat aan te doen, niet alleen om er goed uit te zien!

XLS medical

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Wat is overgewicht?

BMI berekenen

 

Kalender

juli 2020
M D W D V Z Z
« mei    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031